Allerlaatste Everts and Friends Charity Race op dinsdag 21 juli 2015

Totaal van 409.866 euro voor de goede doelen (2006 - 2015)

84.600 euro voor goede doelen in 2015

cheque 2015

Op 21 juli werd op de Horensbergdam te Genk de 10de en allerlaatste editie van de 'Everts & Friends Charity Race' gereden, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel. Het werd, ondanks de afwezigheid van enkele MXGP-toppers, opnieuw een topeditie met bijzonder veel toeschouwers op de tribunebanken en langs de omloop. Net als bij de vorige edities genoten de kinderen en jongeren van de geselecteerde goede doelen van een heuse VIP-behandeling en van de aandacht van 'The Legend' zelf. Na het afsluiten van de rekeningen kan dit jaar een recordbedrag van maar liefst 84.600 euro worden geschonken aan de verschillende goede doelen:Ter Heide is een gespecialiseerd centrum dat mensen met een meervoudige of ernstige verstandelijke handicap opvangt en ondersteunt. Ter Heide richt zich naar peuters, kleuters, kinderen, adolescenten, jongvolwassenen en volwassenen: 20.000 euro
Een Hart voor Limburg of 45 kansenbevorderende projecten voor maatschappelijk kwetsbare kinderen:
· Dienstencentrum Sint-Gerardus 4.000 euro
· BS Buidtelberg 5.000 euro
· Jeugdtehuis Kinrooi - Home Hagenhoven 1.000 euro
· BuSo Sint-Elisabeth 5.700 euro
· BuBaO Sint-Elisabeth 900 euro
Bethanië, een multifunctioneel centrum voor schoolgaande kinderen en jongeren met emotionele en gedragsproblemen: 5.000 euro
MPI De Dageraad in Kortessem, een Medisch Pedagogisch Instituut dat o.a. onderwijs aanbiedt aan kinderen en jongeren met een matige tot ernstige mentale handicap: 9.000 euro
GOB Ter Engelen (Maaseik), een gespecialiseerd opleidings- en begeleidingscentrum voor o.a. jongvolwassenen met verminderde kans op de arbeidsmarkt: 5.000 euro
MediClowns, een tiental ziekenhuisclowns die jaarlijks circa 6.000 bezoekjes brengen aan zieke kinderen thuis en in ziekenhuizen in Limburg en Vlaams-Brabant: 5.000 euro
Bednet dat langdurig zieke kinderen via pc en internet verbindt aan hun school en klas: 5.000 euro
De Markt, in Mol, een open campus voor jongerenwelzijn: 3.000 euro
Limburgse Reddingshonden, een organisatie die o.a. therapiehonden inzet om mindervaliden nieuwe bewegingen en extra coördinatie aan te leren (bijvoorbeeld als aanvulling op klassieke kiné): 2.500 euro
Red de Motorcross, een actiecomité dat de ingezamelde fonden gebruikt voor het aanplanten van verschillende CO2-bossen om zo de uitstoot van crossmotoren te compenseren: 2.000 euro
Kriibskrank Kanner, een ouderhuis voor ernstig zieke kinderen in Laken: 5.000 euro
IE, een zelfhulpgroep gestart door ouders van kinderen met IE of Infantiele Encefalopatie: 2.500 euro
Kinderen, Adolescenten & Diabetes dat o.a. vakantiekampen opzet voor kinderen en jongeren met diabetes mellitus juvenilis: 2.500 euro
De Maretak (7bergen), een dagverblijf dat o.a. kinderen en jongeren opvangt met een ernstige mentale of meervoudige handicap: 1.500 euro

In totaal, van editie 2006 t.e.m. editie 2015, werd 409.866 euro verzameld en geschonken aan de verschillende goede doelen.

Stefan Everts zelf is bijzonder opgetogen over het resultaat: "Meer dan 400.000 euro, of meer dan 16.000.000 oude Belgische Franken, het doet heel veel deugd dat we dit hebben kunnen realiseren. Bovendien was Everts & Friends uitgegroeid tot een bekend en druk bezocht evenement op de (inter)nationale motorcrosskalender. En dan was er nog het menselijke aspect, 10.000'en mensen - vaak geen motorcrossfans - die we een mooie en ontspannende dag hebben bezorgd, alle kinderen en jongeren van onze goede doelen die steeds onze VIP's waren en genoten van het kleurrijke spektakel, de loyale inzet van meer dan 300 medewerkers, de vaak trotse steun van onze partners, de hechte band en vriendschap in het organisatiecomité, het partnership met AMC Genk,... Everts & Friends werd een intens, maar bijzonder mooi en waardevol hoofdstuk in mijn leven. Laat ons nu hopen dat er straks een vervolg op komt en een nieuwe charity race het leven ziet..."

Everts & Friends en AMC Genk wensen bij deze nogmaals alle medewerkers, rijders, sponsors, media, toeschouwers en sympathisanten te bedanken voor hun bereidwillige medewerking aan de Charity Race.

Oprecht en welverdiend woordje van dank

Beste 'Everts Vriend',

Everts & Friends houdt eraan u opnieuw oprecht en van harte te bedanken voor uw medewerking en steun aan de allerlaatste editie van onze CHARITY RACE.

Het werd, mede dankzij u, een topeditie met een massa toeschouwers en het wederoptreden van Joël Roelants als emotioneel hoogtepunt.

In mijn naam, maar ook in naam van onze goede doelen aan wie wij straks de opbrengst zullen schenken, hartelijk bedankt dus!

Met sportieve groeten,

Stefan Everts

Winnaar YCF E&F pitbike

Oproep aan alle S72 supporters

Tot slot nog deze warme oproep aan alle fans van Stefan Everts en van het Belgische motorcross: kom volgende week dinsdag naar de Horensbergdam, het is echt de allerlaatste keer dat onze tienvoudige wereldkampioen zal aanzetten tegen toppers uit de MXGP- en MX2-klasse. En, niettegenstaande hij ondertussen al negen jaar gestopt is, mikt 'The Legend' ongetwijfeld opnieuw richting podium.

Inkom : € 20,00   ~   -14jarigen : gratis

Er zijn nog voldoende tickets aan de kassa te verkrijgen

Tickets (20 euro) zijn er nog voldoende te verkrijgen aan de inkom. Alle personen jonger dan 14 jaar hebben gratis toegang.

Inschrijven en betaling voor de barbecue kan eveneens nog ter plaatste (in de welcome office) .
Dagvergunningen voor meerderjarigen (+18 jaar) kan u nog aangaan op de welcome office.

Camping is voorzien en gratis, ook hiervoor bied u zich aan op de welcome office.
Indien u wenst samen te staan met vrienden, … gelieve er dan voor te zorgen dat u samen toekomt. Er kunnen door het grote aantal piloten geen plaatsen op de paddock/camping voorbehouden worden.

Tot op E&F !!

Openingsuren welcome, camping & paddock

Secretariaat / welcome office geopend
    maandag 20 juli 2015 van 14.00 tot 22.00 uur
    dinsdag 21 juli 2015 van 7.00 tot 13.30 uur

Paddock geopend
     maandag 20 juli 2015 van 14.00 tot 22.00 uur
     dinsdag 21 juli 2015 vanaf 7.00 uur

Camping voor iedereen voorzien - geopend : maandag 20 juli 2015 van 14.00 tot 22.00 uur
Buiten deze openingsuren kan u niet parkeren / overnachten aan het circuit. Gelieve de toegangswegen volledig vrij te houden!

Adres:
Horensbergdam, Damstraat 5 (GPS : Bilzerweg · 3665 As (niet Genk!)), 3600 Genk
E314, afrit 32, rechting As-Maaseik, 2de lichten omkeren, net voor de karting rechts

Onze nieuwe gelimiteerd E&F Fox t-shirts zijn gearriveerd!!


Te koop via onze shop hier op de website
, op het adres van ons secretariaat en aan de verschillende standen op de dag van het event.

Nieuwe kidsanimatie op E&F


Het BMX skate park!!

Kleurwedstrijd: Win een YCF pitbike

Download de PDF, kleur de tekening in en beantwoord de vraag.

Deelname uitsluitend voor kinderen t.e.m. 14 jaar.

VERGEET NIET DE NAAM VAN UW KIND TE VERMELDEN, SAMEN MET EEN MOBIEL NUMMER VAN EEN OUDER. Geef het volledig ingekleurde en ingevulde formulier af op de E&F stand in de commerciŽle zone op dinsdag 21 juli 2015 voor 15u00. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking (podiumceremonie) en persoonlijk verwittigd. De leeftijd van het deelnemende kind wordt geverifieerd aan de hand van de identiteitskaart. Een jury, onder voorzitterschap van Stefan Everts, kiest de mooiste, leukste en meest originele deelname.

YCF

Exclusieve E&F matjes

matjes
Deze exclusieve matjes geproduceerd door en te koop bij Empirelogomats.
Kleine mat : 60 x 80 cm
Prijs : € 25,00/st.
Te koop bij Empirelogomats op de GP France, BK Kester, GP Duitsland en op de Charity zelf als er nog zijn !!

Grote matten 100 x 220 cm, op bestelling verkrijgbaar aan de prijs van € 150,00/st.

Contact : 0475 200 899
www.empirelogomats.com
milieumatten@hotmail.be
empirelogomats@gmail.com

Word online 'vriend' van het event en steun rechtstreeks de goede doelen!


Opnieuw kunnen fans en sympathisanten 'Everts & Friends' steunen door online 'vriend te worden' van het event. En zo mee rechtstreeks de goede doelen extra te onderstenen. Dit door 7,2 euro (of een veelvoud van 7,2 euro) te schenken.

Elke vriend van de 'Everts & Friends Charity Race' krijgt een unieke vermelding krijgt een unieke vermelding op een groot paneel langszij het podiums en hier op de webstite.

Praktisch:
Stort het gewenste bedrag (7,20 euro of een veelvoud ervan) op onze rekening met vermelding van "E&F friend" + de te vermelden naam.
iban BE14 7330 5000 8883 / BIC: KREDBEBB

Meer dan 60.000 euro voor goede doelen in 2014

cheque 2014Op 21 juli werd op de Horensbergdam te Genk de 9de en voorlaatste editie van de ‘Everts & Friends Charity Race’ gereden, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel. Het werd, op de dijbeenbreuk van Jeffrey Herlings na, opnieuw een prachtige editie met het weerzien tussen Ricky Carmichael en Stefan Everts en een recordaantal toeschouwers op de tribunebanken en langs de omloop. Tegelijk genoten de kinderen en jongeren van de geselecteerde goede doelen van een VIP-behandeling en van de aandacht van ‘The Legend’ zelf. Ondanks de (bar)slechte weersvoorspellingen was de massa trouw op post waardoor nu een recordbedrag van maar liefst 61.000 euro kan worden geschonken aan de verschillende goede doelen:

Ter Heide, een begeleidingscentrum voor bewoners met een ernstige of meervoudige verstandelijke handicap, ontvangt 15.000 euro.  

Een Hart voor Limburg (Koning Boudewijnstichting) ontvangt twee cheques, met name voor OC Ferdinand (7.500 euro) en Dienstencentrum Ter Engelen (7.500 euro).

De  Medi Clowns – zelf aanwezig op de Horensbergdam – krijgen 4.000 euro ter ondersteuning van hun hospitaal- en huisbezoekjes aan zieke kinderen.

Bednet, dat langdurig en chronisch zieke kinderen via internet aan de eigen school en klas verbindt, ontvangt een cheque van 2.000 euro.

’t Weyerke, een dienstencentrum voor personen met een handicap en nursingtehuis voor verkeersslachtoffers, krijgt 8.000 euro.

10.000 euro is gereserveerd voor Bethanië, een multifunctioneel centrum voor schoolgaande kinderen en jongeren met emotionele en gedragsproblemen.

Kinderen, Adolescenten & Diabetes, dat o.a. vakantiekampen opzet voor kinderen en jongeren met diabetes mellitus juvenilis, krijgt 4.000 euro.

De Molse jeugdinstelling De Markt tenslotte geniet een bijdrage van 2.000 euro. Aan Red de Motorcross wordt straks een cheque van 1.000 euro overhandigd.

Stefan Everts zelf is bijzonder opgetogen over het resultaat: “De dagen voor Everts & Friends was ik heel nerveus. De weersvoorspellingen waren barslecht en ik zag ons evenement al letterlijk in het water vallen. De nacht voor de wedstrijd deed ik amper een oog dicht. De Charity Race zelf was opnieuw een voltreffer, al was het even slikken na de val en dijbeenbreuk van Jeffrey. Dat we nu een recordbedrag van 61.000 euro kunnen wegschenken, doet mij en onze 300 medewerkers erg veel plezier.”