Everts and Friends All Time Charity Projects

Totaal van 409.866 euro voor de goede doelen (2006 - 2015)

84.600 euro voor goede doelen in 2015

cheque 2015

Op 21 juli werd op de Horensbergdam te Genk de 10de en allerlaatste editie van de 'Everts & Friends Charity Race' gereden, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel. Het werd, ondanks de afwezigheid van enkele MXGP-toppers, opnieuw een topeditie met bijzonder veel toeschouwers op de tribunebanken en langs de omloop. Net als bij de vorige edities genoten de kinderen en jongeren van de geselecteerde goede doelen van een heuse VIP-behandeling en van de aandacht van 'The Legend' zelf. Na het afsluiten van de rekeningen kan dit jaar een recordbedrag van maar liefst 84.600 euro worden geschonken aan de verschillende goede doelen:Ter Heide is een gespecialiseerd centrum dat mensen met een meervoudige of ernstige verstandelijke handicap opvangt en ondersteunt. Ter Heide richt zich naar peuters, kleuters, kinderen, adolescenten, jongvolwassenen en volwassenen: 20.000 euro
Een Hart voor Limburg of 45 kansenbevorderende projecten voor maatschappelijk kwetsbare kinderen:
· Dienstencentrum Sint-Gerardus 4.000 euro
· BS Buidtelberg 5.000 euro
· Jeugdtehuis Kinrooi - Home Hagenhoven 1.000 euro
· BuSo Sint-Elisabeth 5.700 euro
· BuBaO Sint-Elisabeth 900 euro
Bethanië, een multifunctioneel centrum voor schoolgaande kinderen en jongeren met emotionele en gedragsproblemen: 5.000 euro
MPI De Dageraad in Kortessem, een Medisch Pedagogisch Instituut dat o.a. onderwijs aanbiedt aan kinderen en jongeren met een matige tot ernstige mentale handicap: 9.000 euro
GOB Ter Engelen (Maaseik), een gespecialiseerd opleidings- en begeleidingscentrum voor o.a. jongvolwassenen met verminderde kans op de arbeidsmarkt: 5.000 euro
MediClowns, een tiental ziekenhuisclowns die jaarlijks circa 6.000 bezoekjes brengen aan zieke kinderen thuis en in ziekenhuizen in Limburg en Vlaams-Brabant: 5.000 euro
Bednet dat langdurig zieke kinderen via pc en internet verbindt aan hun school en klas: 5.000 euro
De Markt, in Mol, een open campus voor jongerenwelzijn: 3.000 euro
Limburgse Reddingshonden, een organisatie die o.a. therapiehonden inzet om mindervaliden nieuwe bewegingen en extra coördinatie aan te leren (bijvoorbeeld als aanvulling op klassieke kiné): 2.500 euro
Red de Motorcross, een actiecomité dat de ingezamelde fonden gebruikt voor het aanplanten van verschillende CO2-bossen om zo de uitstoot van crossmotoren te compenseren: 2.000 euro
Kriibskrank Kanner, een ouderhuis voor ernstig zieke kinderen in Laken: 5.000 euro
IE, een zelfhulpgroep gestart door ouders van kinderen met IE of Infantiele Encefalopatie: 2.500 euro
Kinderen, Adolescenten & Diabetes dat o.a. vakantiekampen opzet voor kinderen en jongeren met diabetes mellitus juvenilis: 2.500 euro
De Maretak (7bergen), een dagverblijf dat o.a. kinderen en jongeren opvangt met een ernstige mentale of meervoudige handicap: 1.500 euro

In totaal, van editie 2006 t.e.m. editie 2015, werd 409.866 euro verzameld en geschonken aan de verschillende goede doelen.

Stefan Everts zelf is bijzonder opgetogen over het resultaat: "Meer dan 400.000 euro, of meer dan 16.000.000 oude Belgische Franken, het doet heel veel deugd dat we dit hebben kunnen realiseren. Bovendien was Everts & Friends uitgegroeid tot een bekend en druk bezocht evenement op de (inter)nationale motorcrosskalender. En dan was er nog het menselijke aspect, 10.000'en mensen - vaak geen motorcrossfans - die we een mooie en ontspannende dag hebben bezorgd, alle kinderen en jongeren van onze goede doelen die steeds onze VIP's waren en genoten van het kleurrijke spektakel, de loyale inzet van meer dan 300 medewerkers, de vaak trotse steun van onze partners, de hechte band en vriendschap in het organisatiecomité, het partnership met AMC Genk,... Everts & Friends werd een intens, maar bijzonder mooi en waardevol hoofdstuk in mijn leven. Laat ons nu hopen dat er straks een vervolg op komt en een nieuwe charity race het leven ziet..."

Everts & Friends en AMC Genk wensen bij deze nogmaals alle medewerkers, rijders, sponsors, media, toeschouwers en sympathisanten te bedanken voor hun bereidwillige medewerking aan de Charity Race.

Meer dan 60.000 euro voor goede doelen in 2014

cheque 2014Op 21 juli werd op de Horensbergdam te Genk de 9de en voorlaatste editie van de ‘Everts & Friends Charity Race’ gereden, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel. Het werd, op de dijbeenbreuk van Jeffrey Herlings na, opnieuw een prachtige editie met het weerzien tussen Ricky Carmichael en Stefan Everts en een recordaantal toeschouwers op de tribunebanken en langs de omloop. Tegelijk genoten de kinderen en jongeren van de geselecteerde goede doelen van een VIP-behandeling en van de aandacht van ‘The Legend’ zelf. Ondanks de (bar)slechte weersvoorspellingen was de massa trouw op post waardoor nu een recordbedrag van maar liefst 61.000 euro kan worden geschonken aan de verschillende goede doelen:

Ter Heide, een begeleidingscentrum voor bewoners met een ernstige of meervoudige verstandelijke handicap, ontvangt 15.000 euro.  

Een Hart voor Limburg (Koning Boudewijnstichting) ontvangt twee cheques, met name voor OC Ferdinand (7.500 euro) en Dienstencentrum Ter Engelen (7.500 euro).

De  Medi Clowns – zelf aanwezig op de Horensbergdam – krijgen 4.000 euro ter ondersteuning van hun hospitaal- en huisbezoekjes aan zieke kinderen.

Bednet, dat langdurig en chronisch zieke kinderen via internet aan de eigen school en klas verbindt, ontvangt een cheque van 2.000 euro.

’t Weyerke, een dienstencentrum voor personen met een handicap en nursingtehuis voor verkeersslachtoffers, krijgt 8.000 euro.

10.000 euro is gereserveerd voor Bethanië, een multifunctioneel centrum voor schoolgaande kinderen en jongeren met emotionele en gedragsproblemen.

Kinderen, Adolescenten & Diabetes, dat o.a. vakantiekampen opzet voor kinderen en jongeren met diabetes mellitus juvenilis, krijgt 4.000 euro.

De Molse jeugdinstelling De Markt tenslotte geniet een bijdrage van 2.000 euro. Aan Red de Motorcross wordt straks een cheque van 1.000 euro overhandigd.

Ter Heideeen Hart voor Limburgeen Hart voor Limburgmediclowsbednett weyerkeBethaniëde MarktRed de motocrossDiabetes

Stefan Everts zelf is bijzonder opgetogen over het resultaat: “De dagen voor Everts & Friends was ik heel nerveus. De weersvoorspellingen waren barslecht en ik zag ons evenement al letterlijk in het water vallen. De nacht voor de wedstrijd deed ik amper een oog dicht. De Charity Race zelf was opnieuw een voltreffer, al was het even slikken na de val en dijbeenbreuk van Jeffrey. Dat we nu een recordbedrag van 61.000 euro kunnen wegschenken, doet mij en onze 300 medewerkers erg veel plezier.”

In 2013 opnieuw 50.000 euro voor goede doelen

Op 21 juli werd op de Horensbergdam te Genk de 8ste editie van de ‘Everts and Friends Charity Race’ gereden, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel.

Het werd een prachtige editie met sportief spektakel en een massa toeschouwers op de tribunebanken en langs de omloop. Ondertussen genoten de kinderen en jongeren van de door Stefan Everts geselecteerde goede doelen van de aandacht van ‘The Legend’ en van een ontspannend dagje motorcross.

Ondanks het afhaken van de twee hoofdsponsors, Lotto en de Provincie Limburg, om begrotingsredenen en het (te) warme weer kan toch opnieuw een bedrag van maar liefst 50.000 euro worden geschonken aan de verschillende goede doelen:


Ter Heide, een begeleidingscentrum voor bewoners met een ernstige of meervoudige verstandelijke handicap, ontvangt 18.000 euro.  

Een Hart voor Limburg (Koning Boudewijnstichting) ontvangt twee cheques, met name voor Kopp Op! (3.500 euro) en G-Team Real FC Berg-Neeroeteren (3.000 euro).

De  Medi Clowns – zelf aanwezig op de Horensbergdam – krijgen 2.500 euro ter ondersteuning van hun hospitaal- en huisbezoekjes aan zieke kinderen.

Bednet, dat langdurig en chronisch zieke kinderen via internet aan de eigen school en klas verbindt, ontvangt een cheque van 2.000 euro.
Ter Heideeen Hart voor Limburg BednetMediclowns

’t Weyerke, een dienstencentrum voor personen met een handicap en nursingtehuis voor verkeersslachtoffers, krijgt 10.000 euro.

BKO-BLO Oosterlo, een vrije kleuter- en basisschool voor buitengewoon onderwijs, mag rekenen op 9.000 euro.

De Molse jeugdinstelling De Markt tenslotte geniet een bijdrage van 2.000 euro.Weyerke
BKO-BLO OosterloBKO-BLO OosterloBKO-BLO OosterloDe Markt

Stefan Everts zelf is opgetogen over het resultaat: “Na het afhaken van Lotto en de Provincie Limburg – onze twee belangrijkste sponsors – was ik erg teleurgesteld. Ook het weer – te warm – zat dit jaar niet mee en kostte ons toeschouwers. Gelukkig hadden we vooraf heel goed gekeken naar de kosten en waar kon bespaard. De Charity Race zelf was opnieuw een voltreffer, met dank aan de WK-top motorcross, Kimi Räikkönen, de cyclocrossers, AMC Genk, onze 200 medewerkers en het publiek. Dat we opnieuw 50.000 euro kunnen wegschenken, doet ons erg veel plezier.”


Nieuw recordbedrag van bijna 54.000 euro voor goede doelen in 2012 !!


Op 29 juli werd op de Horensbergdam te Genk de 7de editie van de 'Everts and Friends Charity Race' gereden, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel.

Het werd een prachtige editie met sportief spektakel en een massa toeschouwers op de tribunebanken en langs de omloop. Ondertussen genoten de kinderen en jongeren van de door Stefan Everts geselecteerde goede doelen van de aandacht van 'The Legend' en van een ontspannend dagje motorcross. Nu de ontvangsten en kosten precies gekend zijn, is bekend welk bedrag kan geschonken worden aan de verschillende goede doelen.

Ter Heide, een begeleidingscentrum voor bewoners met een ernstige of meervoudige verstandelijke handicap, ontvangt 18.000 euro.

Fondatioun Kriibskrank Kanner krijgt een cheque van 5.000 euro. Het geld wordt besteed aan de renovatie en uitbreiding van het ouderhuis voor ernstig zieke kinderen in Laken.

Een Hart voor Limburg (Koning Boudewijnstichting) ontvangt twee cheques, met name voor BSBO Heideland (6.880 euro) en Basisschool Klavertje Vijf (6.000 euro).

De Medi Clowns zelf aanwezig op de Horensbergdam ontvangen 3.500 euro ter ondersteuning van hun hospitaal- en huisbezoekjes aan zieke kinderen.
Ter HeideHeidelandklavertje 3Mediclowns
Bednet, dat langdurig en chronisch zieke kinderen via internet aan de eigen school en klas verbindt, ontvangt een cheque van 3.000 euro.

MPI De Dageraad in Kortessem, voor kinderen met een matige tot ernstige mentale handicap, krijgt een bedrag van 8.500 euro.

De Molse jeugdinstelling De Markt tenslotte geniet een bijdrage van 2.000 euro.
BednetDe DageraadDe Markt
Ook kocht 'Everts & Friends' 100 bomen (1.000 euro) actie 'Red de motorcross' om deze aan te planten op de Horensbergdam, thuisbasis van de 'Everts & Friends Charity Race' te Genk.

Stefan Everts zelf is erg opgetogen met het resultaat: "De Charity Race was opnieuw een voltreffer, zowel bij de veldrijders, motorcrossers, medewerkers als bij het publiek. De massa was op post en de kinderen en jongeren van de goede doelen beleefden een fantastische dag. Niettegenstaande er minder werd verteerd dan vorig jaar kunnen we toch een recordbedrag wegschenken en dat doet ons erg veel plezier."


Recordbedrag van bijna 52000 euro voor het goede doel in 2011!

cheque
Op 21 juli werd op de Horensbergdam te Genk de 6de editie van de ‘Everts and Friends Charity Race’ gereden, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel.

Het werd een prachtige editie met sportief spektakel en een recordaantal toeschouwers op de tribunebanken en langs de omloop. Ondertussen genoten de kinderen en jongeren van de door Stefan Everts geselecteerde goede doelen van de aandacht van ‘The Legend’ en van een ontspannend dagje motorcross. Nu de ontvangsten en kosten precies gekend zijn, is bekend welk bedrag kan geschonken worden aan de verschillende goede doelen.


Ter Heide, een begeleidingscentrum voor bewoners met een ernstige of meervoudige verstandelijke handicap, ontvangt 18.000 euro.  

Fondatioun Kriibskrank Kanner krijgt een cheque van 9.000 euro. Het geld wordt besteed aan de renovatie en uitbreiding van het ouderhuis voor ernstig zieke kinderen in Laken.

Een Hart voor Limburg (Koning Boudewijnstichting) ontvangt drie cheques, met name voor het buitengewoon onderwijs De Buidtelberg (3.500 euro), het dagcentrum De Teuten (1.640 euro) en de Orthopedagogische Groep Limburg (1.500 euro).Ter HeideDe Teuten

De  Medi Clowns – zelf aanwezig op de Horensbergdam – ontvangen 3.500 euro ter ondersteuning van hun hospitaal- en huisbezoekjes aan zieke kinderen.

BuSO Tongelsbos, dat leerlingen met ASS, gedrags- en emotionele moeilijkheden opvangt, krijgt 9.702 euro.

Bednet, dat langdurig en chronisch zieke kinderen via internet aan de eigen school en klas verbindt, ontvangt een cheque van 3.000 euro.

De Molse jeugdinstelling De Markt tenslotte geniet een bijdrage van 2.000 euro.

MediClownsTongelsbosBednet 3000 euro

Stefan Everts zelf is erg opgetogen met het resultaat: “Dit overtreft opnieuw mijn stoutste verwachtingen. De Charity Race was een voltreffer, zowel bij de veldrijders, motorcrossers, medewerkers als bij het publiek. De massa was op post en de kinderen en jongeren van de goede doelen beleefden een fantastische dag. Dat we nu zo’n mooi bedrag kunnen wegschenken doet me enorm veel deugd. Op dit succes – het evenement staat ondertussen als een huis – wil ik de volgende jaren verder bouwen.”

Everts & Friends en AMC Genk wensen bij deze nogmaals alle medewerkers, rijders, sponsors, media, toeschouwers en sympathisanten te bedanken voor hun bereidwillige medewerking aan de Charity Race. Volgend jaar is er opnieuw een Everts & Friends Charity Race. Alles wordt nu al in stelling gebracht om er een nog groter, leuker en nog steeds uniek motorcross- en familie-event van te maken voor het goede doel.

Recordbedrag van 40.040 euro voor het goede doel in 2010

Op 21 juli werd op de Horensbergdam te Genk de 5de editie van de ‘Everts and Friends Charity Race’ gereden, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel.

Het werd een prachtige editie met sportief spektakel en een massa toeschouwers op de tribunebanken en langs de omloop.

Ondertussen genoten de kinderen en jongeren van de door Stefan Everts geselecteerde goede doelen van de aandacht van ‘The Legend’ en van een ontspannend dagje motorcross.

Nu de ontvangsten en kosten precies gekend zijn, is bekend welk bedrag kan geschonken worden aan de verschillende goede doelen.

Ter Heide
, een begeleidingscentrum voor bewoners met een ernstige of meervoudige verstandelijke handicap, ontvangt 16.500 euro. Het geld wordt aangewend voor een verbouwingsproject op de Campus van Zonhoven. 

Fondatioun Kriibskrank Kanner krijgt een cheque van 9.000 euro. Het geld wordt besteed aan de renovatie en uitbreiding van het ouderhuis voor ernstig zieke kinderen in Laken.
Ter Heide 17500 eur
Een Hart voor Limburg ontvangt twee cheques (7.500 euro en 4.040 euro) voor het Buso St-Elisabeth in Peer/Wijchmaal. Met het geld wordt o.a. een ‘wereldtuin’ met hangmatten en jungleparcours ingericht. En workshops en uitstapjes in het kader van een groeigedicht georganiseerd.
BuSo Peer 7500 eurBuSo Peer 4040 eur

Mediclowns 3000 eurDe  Medi Clowns – zelf aanwezig op de Horensbergdam – tenslotte ontvangen 3.000 euro ter ondersteuning van hun hospitaal- en huisbezoekjes aan zieke kinderen.

Ook werden op 21 juli in Genk een aantal kinderen ontvangen in het kader van Make a Wish.

Stefan Everts zelf is erg opgetogen met het resultaat: “Dit overtreft mijn stoutste verwachtingen. De Charity Race was een hit, zowel bij rijders, medewerkers als publiek. De massa was op post en de kinderen en jongeren van de goede doelen beleefden een fantastische dag. Dat we nu zo’n mooi bedrag kunnen wegschenken doet me heel veel deugd”.

Everts & Friends en AMC Genk wensen bij deze nogmaals alle medewerkers, rijders, sponsors, media, toeschouwers en sympathisanten te bedanken voor hun bereidwillige medewerking aan de Charity Race. Volgend jaar is er opnieuw een Everts & Friends Charity Race. Alles wordt nu al in stelling gebracht om er een nog groter, leuker en nog steeds uniek motorcross- en familie-event van te maken voor het goede doel.

Bijna 25.000 euro voor het goede doel in 2009

Op zondag 23 augustus werd op de Horensbergdam te Genk, bij schitterende weersomstandigheden (28C) en voor zo'n 4.000 enthousiaste toeschouwers, de 4de editie van de 'Everts & Friends Charity Race' gereden, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel.

Voor initiatiefnemer en organisator Stefan Everts dé gelegenheid om zich nog één keer, zij het op een originele en ontspannen manier, te meten met de nationale en wereldtop uit de MX1- en MX2-klasse.

Tegelijk genoten de kinderen van de door Stefan Everts geselecteerde goede doelen 'Een Hart voor Limburg' (Koning Boudewijnstichting) en 'Fondatioun Kriibskrank Kanner' (een Luxemburgs-Belgisch kinderkankerfonds) van de speciale aandacht van 'The Legend' en een ontspannend en spectaculair dagje motorcross.

Op maandag 7 december was Everts dan te gast bij de verschillende goede doelen. Foundatioun Kriibskrank Kanner (9.000 euro), De Berk (een basisschool voor kinderen met een lichte tot ernstige mentale handicap - 6.804 euro), Kids (aangepast onderwijs voor o.a. dove en slechthorende kinderen - 3.700 euro) en de Limburgse Stichting voor Autisme (5.000 euro) ontvingen hun cheque uit handen van de tienvoudige wereldkampioen zelf.

Ondanks het barslechte weer 18.000 euro voor het goede doel in 2008

18.000 euro voor het goede doel in 2007

8.000 euro voor het goede doel in 2006